Fotogalerij

Teuntje Bos 1861 – 1929

Picture 10 of 28

Omstreeks het jaar 1635 vestigde Anthonis (Thonis) Jansz Bosch (D1) zich in het buurtschap Eiteren van de baronie IJsselstein. Vervolgens hadden zijn nazaten daar eeuwenlang boerenbedrijven in bezit. Teuntje Bos was de laatste afstammeling met de achternaam Bos die eigenaar was van een boerderij in de baronie van IJsselstein. Ze werd geboren op een hofstede met het hedendaagse adres Noord IJsseldijk 45 op dinsdag 23 juli 1861. Ze stamde af van allebei de kinderen van Marretje Cornelisdochter Kemp & Teunis Jans Bosch (D3), Cornelia Teunisdochter Bosch en Jan Teunisz Bosch.

Teuntje Bos trouwde op 27 jarige leeftijd op donderdag 21 maart 1889 in IJsselstein met Hendrik Kemp. En hun dochter Maria Johanna Kemp en haar man werden de volgende eigenaren van het familiebedrijf aan Noord IJsseldijk 45 in IJsselstein. Teuntje Bos overleed daar op 68 jarige leeftijd op woensdag 28 augustus 1929.

De foto van Teuntje Bos is overgenomen uit tijdschrift 139 van de Stichting Historische Kring IJsselstein, uitgegeven in maart 2013. Die uitgave is geheel gewijd aan het historische onderzoek ‘Bos-dynastie in drie bedrijven’ van Ans van der Linden – Ruggenberg, Hans Jonkers en Ko Peeters en te bestellen via: Historische Kring IJsselstein