Kwartierstaten Bos

Hieronder staan kwartierstaten met genealogische gegevens van het geslacht Bos. De schema’s zijn gemaakt door Willem Sloeserwij. In de kwartierstaat van generatie A6.8 staat een overzicht van zijn familie. Zijn moeder Margretha Johanna de Bruin stamt af van Pieter Gerritsz de Bruijn, die aan het begin van de 17e eeuw is geboren. Ook Johanna Gerritsdochter de Bruijn de echtgenote van Teunis Teunisz Bosch (D5.2.7) en Jannigje de Bruijn de vrouw van Jan-Thomas Bos (D8) stammen van hem af.

Voorvader Pieter Gerritz de Bruijn woonde in de Alblasserwaard, in het buurtschap Achthoven bij Lexmond. Hij werkte daar als veerman en vervoerde met zijn boot passagiers over de Lek (zie B6).

De symbolen en kleuren in de overzichten hebben de volgende betekenis:

Tekens in de schema’s
* gedoopt/geboren x gehuwd               < voor
+ overleden/begraven )( gescheiden > na
Achtergrondkleuren grafiek
blauw vak  – mannelijk  roze vak – vrouwelijk

In een licht blauw of licht roze vak staan geboorte gegevens van iemand, wiens genealogie in een ander (meestal het volgende) overzicht staat. Door op zo’n lichtgekleurd vak te klikken verschijnen de bijbehorende gegevens in parenteel de Wit – Bos. En met een klik op de pijl (linksboven of – onder) in de browser kan weer naar het schema worden teruggekeerd.

Een overzicht opent door op +  te klikken en op – sluit het weer. Ze kunnen allemaal tegelijk openstaan.


Generatie D0Generatie D1


Generatie D2


Generatie D3


Generatie D4


Generatie D5

Generatie D6

Generatie D7


Generatie D8


Generatie D9


Generatie D10